Любов ...в края на кабела....дали?!? - Катерина Стоянова

Любовта онова неопределено, неразгадано и странно чувство, за което определенията никога не са еднакви, не са достатъчни и все още остава загадка дори и за ной-големите умове. Това усещане съвкупност от множество емоции, различни асоциации, което може да накара всеки независимо колко интелигентен, мислещ, стабилен емоционално е да прекрачи своите граници, да забрави вижданията си и да размие светогледа си неусетно.

Любов...пиша го и се смея. Самата аз не мога да опиша всичко, което влагам в тази дума. Любов - силна обич и дълбока емоция , която може да провокира ликът на моята майка, усущането което ме кара да изпитвам утрото само поради факта че отварям очи, виждам слънцето и усещам вятъра. Чувство на лекота, на свобода, даващо крила само като видиш че си накарал някой да се усмихне, да се почувства по-добре.

Ураган от емоции, който може да избухне в теб само от дума или поглед на някой от срещуположния пол.....а в тия луди, нетипични и технологични времена като днешните има хора които го усещат от разстояние, от милиони километри дори имайки възможността само чрез чудото Интернет да се докоснат и общуват пряко с някого, с идеите и емоциите му чрез клавиатурата и хилядите приложения във виртуалното пространство, които могат почти директно да те изправят очи в очи със събеседника ти. Е, да!, дели те само един екран, няколко хиляди километри, може и по-малко според ситуацията, но емоцията да е толкова силна, толкова вдъхновяваща и толкова зареждаща като на живо. За някои е достатъчна, но когато говорим за обект на чувствата си и някой с когото бихме искали постоянно да комуникираме, някой който ни зарежда, успокоява, та дори и от време на време разгневява тази техническа дистанция става пречка, или по-скоро мотиватор да я скъсиш и час по-скоро да се докоснеш до човекът срещу теб. Така е устроен светът - да днес в XXIвек един изключително технологичен свят, но свят в който все още човек не е изкоренил тази част от своята природа - да общува директно, да търси близост и топлина която ти дава естественото общуване лице в лице.

В случай когато стигнем до любовта в направление тясно - между двама души, този вихър от емоции който може да те понесе във висините или да те закопае надълбоко в бездна , любов, емоция привличане може да пламне. За да продължи и за да се провери нейната сила и истинност, обаче техниката е само една и това е близостта, възможността за ежедневно общуване и съжителство.

2.

 

 

 

Филмовият сценарии с любов от разстояние и завинаги е прекалено нереален. При положение че може да кажеш че си влюбен наистина в човека до теб, с който споделяш всичко и почти и ежедневно сте заедно и в един момент може да се окажеш подведен, излъган, тъй като си бил заслепен от едно чувство и и мечта за приказен свят, какво остава ако разчиташ на искреност и честност някъде там от разстояние. Може да  е ефективно за да компенсира временно разстоянието между двама души, може да ти даде възможността да чуеш любимия глас, но едва ли може да е това което ще те задоволи като възможност за общуване за постоянно.

 Дори и във времена, неочаквани и стресиращи за всички ни , времена когато трябва да се стремиш да спазваш дистанция, тъй като не знаеш дали няма да бъдеш причина някой да се зарази с нещо, той теб, времена в които трябва да се откъснеш от много познати и рутинни дейности, времена когато учиш, работиш, свикваш важни политически срещи  и какво ли още не от разстояние  “ On line” и разбираш колко трудна е така, колко в нереална среда може да бъдеш принуден да живееш, като екземпляр от дивата природа извиднъж попаднал в зоопарк и как винаги ще искаш и търсиш начин да бъдеш близо до хората на които държиш да го кажем наред с можеството чуждици част от интеркултурния свят и обмен  който ни се предоставя, просто искаш общуване “tete- a – tete” .

Разбира се за истинсиките чувства няма граници, когато човек е искрен и честен, разстоянието ще знае че е нещо временно и ще продължи да чувства, иска и да се стреми към човека олицетворяващ всичко това, което той влага в думата “ Любов”.